Mihail Trifan şi Ion Grigorescu expun la Club Electro Putere

sept. 21st, 2011 | By | Category: Proiecte

În perioada 22 septembrie-17 octombrie 2011, la Centrul pentru cultura contemporană Club Electro Putere (Calea Bucureşti 56, Craiova), publicul poate viziona expoziţia a doi artişti români de renume: Mihail Trifan şi Ion Grigorescu. Vernisajul va avea loc joi, 22 septembrie 2011, ora 19:00.

Mihail Trifan a absolvit Academia de Arte din Bucureşti, iar în prezent trăieşte şi lucrează în Craiova. Fără a fi în relaţie cu un mediu cultural artistic amplu şi pertinent, în care schimbul de idei să se poată produce cu frecvenţă şi constanţă, arta lui Trifan a rămas izolată în unele părţi faţă de discursul cultural occidental şi uneori chiar naţional.
Lucrările lui combină cu dezinvoltură pictura, performance, instalaţie, obiect şi sunet, funcţionând ca dispozitive ce produc subiectivitate în ideea unei re-singularizări personale şi permanente, rămânând constant în zona experimentului.
Cu o destinaţie de cercetare şi tematizare voit imprecisă, lucrările lui sunt încărcate de informaţie mergând până la suprasaturaţie, haos şi autodistrugere, producând un discurs de genul Dada-Kitsch în care se combină forme şi semne inspirate din istoria recentă a artelor vizuale cu producţia de semne şi imagini a pieţei de consum.

Ion Grigorescu face parte dintre artiştii români conectaţi frecvent la discursul artistic occidental, fiind în permanet dialog cu artişti şi insituţii din altă parte.
Transformările cu care operează Grigorescu, urmărind influenţele discursului artistic provenit din Vest, merg dincolo de experienţa artei acţioniste, de care era interesat în mod direct şi pe care o experimenta în secret.
Lucrările lui tratează subiecte ce devansează conceptualismul vestic, site-specific sau auto-observaţia, ele interoghează componentele politice, sociale şi economice, care constituie condiţiile instituţionale ale artei, atât în forma lor actuală cât şi în contextul lor evolutiv.

Număr de vizualizări :1928


One Comment to “Mihail Trifan şi Ion Grigorescu expun la Club Electro Putere”

  1. Filme online spune:

    Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro