Mişcare Poetică Mondială

sept. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 24 septembrie 2011, vor fi susţinute 874 de lecturi poetice în 540 de oraşe din 107 ţări, convocate de 100 000 de Poeţi ai Schimbării şi de Mişcarea Poetică Mondială, într-o zi marcată de un spirit ce doreşte ca noi vremuri să fie deschise pentru omenire.

Mişcarea poetică mondiala a fost fondată în Medellin (Columbia), pe 9 iulie 2011 şi, în mai puţin de două luni, a reuşit încorporarea a 105 festivaluri internaţionale de poezie, 76 organizaţii internaţionale de poezie şi 673 poeţi din 124 de naţiuni.” (W.P.R). România va fi şi ea prezentă în această mişcare mondială, având loc lecturi poetice la Bucureşti, Galaţi, Focşani şi în alte oraşe.

Sunt onorată să pot fi organizatoarea acestui eveniment la Galaţi şi mă bucur că prin poezie, iată, trecem toate graniţele lumii, într-o singură zi vom respira împreună Poezie. Mesajul nostru este de a fi cât mai mult împreună, de a ne cunoaşte, de a iubi poezia, lumea şi de a trăi în pace” – organizator W.P.R.Galaţi, RO – Angela Baciu (poet)

Număr de vizualizări :1117


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro