CD-ul cu volum „Muzica Regelui”, lansat şi la Timişoara

sept. 30th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 2 octombrie 2011, începând cu ora 16:30, în Librăria Cărtureşti din Iulius Mall Timişoara (Str. Aristide Demetriade, nr. 1), va fi lansat CD-ul cu volum „Muzica Regelui”, realizat de Curtea Veche Publishing în coproducţie cu Radio România. Acesta va fi lansat în prezenţa ASR Principesa Margareta şi a ASR Principele Radu ai României. Evenimentul are loc după lansările din Bucureşti (24 septembrie 2011) şi Arad (2 octombrie 2011, ora 14:00).

CD-ul este lansat cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a Regelui Mihai I, pe care Majestatea Sa o va sărbători pe 25 octombrie 2011.

„Muzica Regelui” cuprinde melodiile preferate ale Regelui, poveşti despre cum Majestatea Sa a descoperit aceste compoziţii şi câteva scurte prezentări ale unor personalităţi marcante ale muzicii, totul ca „un omagiu adus muzicienilor care au făcut posibilă această muzică şi Regelui cu minunata sa personalitate, fiind, totodată, şi un gând bun adresat tuturor celor care vor decide să-şi aşeze pe raft acest disc.”
Principele Radu al României povesteşte cum Regele Mihai I îşi aminteşte simfonii impresionante sau orchestre care l-au lăsat cu lacrimi în ochi. Cât de dificil a fost să se reintegreze în societatea românească în timpul comunismului, singurătatea, izolarea simţite. Dar şi modernitatea vieţii de acum, când Majestatea Sa şi Regina Ana a României ascultă CD-uri, privesc videoclipuri pe Youtube şi vorbesc cu Principesele pe Skype.

„Muzica Regelui”, prin poveştile şi piesele selectate, recreează o parte din atmosfera deceniilor trecute: serate muzicale în jurul unui pick-up, muzică clasică, concerte simfonice şi bomboane de ciocolată oferite de Yehudi Menuhin la un prânz la vila sa din Elveţia. CD-ul trimite de la „Concertul pentru pian nr. 1 al lui Franz Liszt şi opusuri beethoveniene, până la „Bolero” de Maurice Ravel, tangourile interpretate de Boston Simphony Orchestra sau muzica uşoară a lui Bing Crosby. Toate înregistrările reunite pe CD provin din Arhivele Radio România.

„Muzica Regelui” reprezintă a doua iniţiativă a Familiei Regale de a dezvălui publicului amănunte ce nu pot fi găsite în nicio carte de istorie. Prima dintre ele, „Cartea Regală de bucate” a ASR Principesa Margareta a României, publicată în noiembrie anul trecut de Editura Curtea Veche, s-a bucurat de un foarte mare succes, fiind cea mai bine vândută carte a anului 2010.

Număr de vizualizări :13892


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro