A apărut ediţia a doua a romanului “Sânge satanic” de Cristina Nemerovschi

sept. 12th, 2011 | By | Category: Eveniment

La Editura Herg Benet a apărut cea de-a doua ediţie, revizuită şi adăugită, a romanului Sânge satanic” de Cristina Nemerovschi, unul dintre cele mai controversate debuturi ale anului 2010. Romanul Cristinei Nemerovschi a fost comparat deopotrivă de critică şi cititori cu opere-cult precum “Trainspotting“,“Catcher in The Rye“ sau “Requiem For A Dream“.“Sange satanic“ a fost nominalizat la titlul Cartea Anului 2010 şi inclus în numeroase topuri literare. Ediţia a doua conţine şi un preview de 11 pagini din continuarea la „Sânge satanic”, un interviu inedit cu autoarea Cristina Nemerovschi, precum şi numeroase opinii critice.

O carte al cărei personaj principal se autocaracterizează succint, printr-o frază devenită deja celebră: “Ascult black metal, sunt ateu, lumea mă crede satanist, sunt bisexual, mizantrop, uneori doar misogin, scriu o carte, beau în fiecare zi şi mă droghez în fiecare săptămână”.

“Până la urmă, toţi ar trebui să avem sânge satanic, dacă asta e antidotul la uluitoarea, nesfârşita prostie omenească. Romanul Cristinei e un obuz gata să explodeze în capul tuturor celor cu gusturi proaste şi al ignoranţilor”, a scris Felix Nicolau pe coperta celei de-a doua ediții a cărții. Acesta mai caracterizează debutul Cristinei Nemerovschi astfel: “Un roman atât de viu, de actual, în care disperarea în faţa umanităţii ratate se exprimă printr-un umor mortal. Inteligenţă, viteză, vocabular verde, autentic. Citind, îţi aduci aminte că mare parte dintre cei care și-au dat viaţa la Revoluţie au fost rockeri. Critică nemiloasă şi zurlie, cartea mai este şi un imn închinat naivităţilor şi entuziasmelor adolescentine. Niciodată clişeistică, exprimarea este spectaculoasă. Asemenea unui skijet, aş zice, dacă nu aş urî tot ce ţine de tehnică. Sânge satanic este un manual de igienă a creierului în timpuri când capetele majorităţii bolborosesc de toxine şi slănină. Toţi ne regăsim între pagini – de la manelişti, până la babele din troleu, sau îndrăgostiţii cinici sub clar de lună.”

La rândul său, prozatoarea Doina Ruști conchide: “Sânge satanic e o carte excepțional scrisă, care nu seamănă cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din clișeele scrisului și creează o viziune epică atât de convingătoare încât, citind-o, te simți imediat contaminat de aventura adolescenței răzvrătite!”

În prefața cărții, Ștefan Bolea a scris: “Există trei modalități de a recomanda romanul autoarei: este o re-trăire a adolescenței, o descriere a infernului și primul roman cu metaliști din literatura română.”

Număr de vizualizări :2191


One Comment to “A apărut ediţia a doua a romanului “Sânge satanic” de Cristina Nemerovschi”

  1. Andreea Tanz spune:

    Felicitari, domnisoara Cristina!…La mai multe romane!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro