„Un bărbat intră în cameră” de Nicole Krauss

sept. 25th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas Fiction a apărut, de curând, romanul „Un bărbat intră în cameră”, romanul de debut al scriitoarei Nicole Krauss, care a fost numit „Cartea anului“ în 2003 (Los Angeles Times).

Apărut în 2002, romanul de debut, o meditaţie tulburătoare asupra pericolelor şi voluptăţilor uitării, a memoriei, istoriei personale şi a singurătăţii, o va propulsa pe Nicole Krauss în linia întâi a romancierilor americani. Astfel, opt ani mai târziu, în 2010, revista The New Yorker o va include printre cei mai buni 20 de scriitori americani sub 40 de ani, romanele ei fiind deja traduse în peste 35 de limbi.

„Un prim roman superb scris şi provocator din punct de vedere intelectual. Nicole Krauss are talentul extraordinar de a surprinde inexprimabilul.“ (Chicago Tribune)

Nicole Krauss s-a născut în Brooklyn, în 1974,  şi a crescut în Long Island. În 1992 este primită la Stanford University, unde obţine o diplomă de excelenţă în literatura engleză şi scrie poezie sub îndrumarea poetului Joseph Brodsky. În 1993 debutează ca poetă şi până în 2002 scrie în primul rând versuri, numărându-se în acel an printre finaliştii la Yale Younger Poet’s Prize; tot atunci poemele ei ajung în paginile unor prestigioase publicaţii. Primul său roman, „Un bărbat intră în cameră” (Man Walks into a Room), apare în 2002, fiind tradus până în prezent în peste 15 ţări.

Număr de vizualizări :1338


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro