“Dreapta intelectuală” de Ionuţ Sterpan şi Dragoş Paul Aligică

sept. 12th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas, în colecţia “Cultura libertăţii”, a apărut volumul “Dreapta intelectuală. Teorii şi şcoli de gândire ale dreptei contemporane occidentale” de Ionuţ Sterpan şi Dragoş Paul Aligică.

„Dincolo de dimensiunea ei procedurală, care este crucială pentru funcţionarea democraţiei constituţionale, dihotomia dreapta–stânga include o opţiune, indispensabilă pentru slujirea binelui comun, în favoarea anumitor valori şi principii. Această carte oferă o imagine cuprinzătoare a curentelor de idei subsumate dreptei contemporane şi are meritul de a pune în lumină nu numai substanţa intelectuală a acestora, ci şi nuanţata lor diversitate. Rezultă că dreapta nu poate fi redusă la unul sau altul dintre curentele de idei care îi dau viaţă. Eficienţa ei la nivelul acţiunii politice nu este posibilă fără fuzionismul doctrinar al valorilor şi prin­cipiilor complemetare.“ (Valeriu Stoica)

Număr de vizualizări :1685


One Comment to ““Dreapta intelectuală” de Ionuţ Sterpan şi Dragoş Paul Aligică”

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro