„Ultimele o sută de zile/The las hundred days” – discuţie şi prezentare de carte cu scriitorul Patrick McGuinness

sept. 15th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 29 septembrie 2011,  de la ora 19.00, la Fundaţia Raţiu/Centrul Cultural Românesc (Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ) va avea loc evenimentul „Ultimele o sută de zile/The las hundred days” – discuţie şi prezentare de carte cu scriitorul Patrick McGuinness.
Întâlnirea este găzduită de dr. Mike Phillips, romancier, istoric şi curator, consultant pentru diverse organizaţii culturale europene, distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE).
Conferinţa va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

„Patrick McGuinness, poet şi traducător remarcabil, demonstrează prin The Last Hundred Days (Ultimele o sută de zile) că stăpâneşte pe deplin arta romanului. Orice român care a trecut prin timpurile de tristă amintire va recunoaşte instant atât izul acelor vremuri, cât şi câteva tipuri de personaj cunoscute de toţi şi, în acelaşi timp, complet anonime. The Last Hundred Days (Ultimele o sută de zile) poate fi considerată o elegie a unor vremuri tulburi, un act de exorcizare a umbrelor trecutului prin care răzbate dragostea autorului pentru România.” (Ramona Mitrică, Director, Fundaţia Raţiu din Marea Britanie / Centrul Cultural Românesc din Londra)

”The Last Hundred Days” (Ultimele o sută de zile), romanul de debut al lui Patrick McGuinness, a fost nominalizat pentru prestigiosul premiu Man Booker 2011

Patrick McGuinness este profesor de franceză şi literatură comparată la Universitatea Oxford şi profesor asociat la St Anne’s College unde predă din 1998. Locuieşte în nord-vestul Ţării Galilor. Volumele sale de poezii, publicate de editura Carcanet, au câştigat Premiul „Eric Gregory”, Premiul „Levinson American Poetry Foundation” în 2003 şi Premiul „Poetry Business” în 2006.  The Last Hundred Days (Ultimele o sută de zile) este primul lui roman.

Număr de vizualizări :1711


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro