„Oameni şi locuri din Căraş” de Virgil Birou

sept. 16th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia „Scriitorii la ei acasă”, a apărut volumul „Oameni şi locuri din Căraş” de Virgil Birou.

„E remarcabil […] faptul că Virgil Birou nu schematizează şi nu moralizează, ci creează imagini artistice de cutremurătoare claritate realistă. Prefacerile sociale dar şi de conştiinţă prin care sunt dezvoltate evoluţia şi acţiunea personajelor depăşesc procedeele şi mai ales mentalitatea naturalismului, superficial atribuite lui Virgil Birou, care – în ciuda unor sesizabile dificultăţi stilistice şo de tehnică românească – realizează o valoroasă frescă socială a epocii” (Nicolae Ţirioi)

Număr de vizualizări :1768


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro