„Camera 1306 [I Am Myself]”, spectacol-instalaţie pentru o cameră de hotel, de Cosmin Manolescu

sept. 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 24 septembrie 2011, orele 18.00 – 24.00, la Hotel InterContinental Bucureşti, va avea loc un spectacol inedit, o experienţă inedită într-o cameră de hotel. Spectacolul este o producţie Paradis Serial, cu Ştefania Ferchedău, Catrinel Catana, Cosmin Manolescu.

“Spectacolul lui Cosmin Manolescu vine în continuarea puţinelor demersuri locale de  chestionare a rolului mişcării în definiţia dansului, aşa cum s-a modificat ea în ultimul deceniu. „Camera 1306 – I Am Myself” pune în centrul atenţiei corpul aflat într-un spaţiu privat, mută accentul pe subiectivitatea performerului şi, în acelaşi timp, schimbă poziţia privitorului din cea de spectator în cea de voyeur ce violează intimitatea, o transformă  – prin simpla sa prezenţă – în spectacol şi modifică permanent pe parcursul reprezentaţiei raporturile de forţe din interiorul acesteia’’. (Cristina Modreanu, ArtAct magazine)

„(…) ceea ce se întimplă acolo e după puterea imaginaţiei fiecăruia, lucru care face conexiunea cu celebrul film al lui Wong Kar Wai, 2046, în care nu se ştie exact ce exprimă titlul, o cameră de hotel, un loc, un nume, o stare de spirit, oricum ceva imposibil de definit, misterios şi cu siguranţă, fragil.” (Oana Stoica, Dilema Veche)

Un trailer al spectacolului: http://www.youtube.com/watch?v=b5NQCdRyFNs]

Spectacolul e produs de Fundaţia Gabriela Tudor & Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Partener asociat: Hotel InterContinental Bucuresti

Număr de vizualizări :1308


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro