“Moş Gheorghe la expoziţie” de Spiridon Popescu

sept. 30th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

În colecţia „Biblioteca Şcolară XXI” a Editurii Dacia XXI, a apărut volumul Moş Gheorghe la expoziţie” de Spiridon Popescu.

„Nuvela „Moş Gheorghe la expoziţie” este plină de  humor bun şi de observaţie temeinică a psihologiei ţăranului. Mai interesant este să se ştie că în lunga nuvelă Rătăcirea din Stoborăni Spiridon Popescu este precursorul d-lui Liviu Rebreanu din Răscoala. Tabloul unui sat răsculat la 1907 este zugrăvit cu savantă desfăşurare de forţe, cu un simţ desăvârşit al sufletului colectiv.” (G. Călinescu)

„…Spiridon Popescu era însufleţit de o dragoste şi un interes adânc, nefăţarnic, pentru cei printre care se năs­cuse şi trăise. Aderarea lui la poporanism, care se datora tocmai sentimentelor autorului faţă de ţărănime, nu-l face să trădeze sau să abandoneze aceste sentimente.” (Zoe Dumitrescu)

Număr de vizualizări :2450


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro