“Bacoviana – 130….Viitor”

sept. 20th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Ateneul Scriitorilor a apărut antologia “Bacoviana – 130….Viitor”, ediţie îngrijită de Calistrat Costin. Volumul a apărut cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Municipal Bacău.

“La ceas de toamnă bacoviană ne-am dorit să întemeim în limba română, o carte în care să regăsim magia Poetului, în care să-i primim cu inimă frumoasă şi cu sufletul deschis pe cei mai talentaţi concurenţi de la Concursul internaţional de poezie şi eseuri „Bacovia 130”. S-au regăsit în limba română tineri scriitori din România, Basarabia şi Canada, cu nespusă bucurie, într-o clipă de istorie literară, aici în tărâmul Bacovia.

Autorii din această carte se sprijină pe naturaleţe şi originalitate, nu se aliniază la paradigmele momentului şi au astfel o şansă în plus să dăinuie în timp şi în limba română, descoperind perspective şi sensuri în lumea fascinantă a cuvântului. Ei vin cu forţa lirismului să destăinuie frumuseţea neistovită a sufletului românesc, în drumul lor spre desăvârşire sprituală, ei au o tulburătoare nevoie de puritate.

Bacăul are nevoie de poeţi. Acum şi aici începe o lume Bacovia tainică şi nemărginită, aceşti tineri trăiesc prin profunzimea ideilor şi expresivitatea limbajului, ei surprind prin bogăţie tematică şi prin registrul stilistic.

Prin această carte Bacăul îşi sărbătoreşte poetul care trăieşte într-o duminică a poeziei, îndeamnă la iubire de oameni şi de lume românească, oraşul are încă o şansă de a deveni un reper al lumii literare româneşti.”, a scris Petru Scutelnicu.

Număr de vizualizări :1550


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro