Vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia „Pelerinaj la Muntele Fuji” de Hokusai, la MNAR

aug. 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 26 august 2011, ora 17:00, la Muzeul Naţional de Artă al României (Bucureşti), va avea loc o ultimă vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia de gravură japoneză „Pelerinaj la Muntele Fuji. Gravuri” de Katsushika Hokusai. Prezentarea este susţinută de Carmen Brad, curatorul expoziţiei şi specialist în arta extrem orientală. În cadrul expoziţiei sunt expuse un număr de 38 piese din colecţiile MNAR, publicate în tiraje moderne, de bună calitate, la începutul secolului al XX-lea.

Expoziţia, care prezintă seria intitulată „Cele treizeci şi şase de vederi ale muntelui Fuji” realizată de marele gravor Katsushika Hokusai (1760-1849), este deschisă la Muzeul Naţional de Artă al României până la 4 septembrie 2011.

Această serie de gravuri, căreia autorul i-a adăugat ulterior încă zece lucrări, a fost publicată pentru prima dată între anii 1829-1833. Datorită imensului lor succes, cele 46 gravuri au fost imprimate în mai multe ediţii, atât în timpul vieţii lui Hokusai, cât şi postum.

Număr de vizualizări :1259


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro