Tinerii actori români, la a XIV-a ediţie a Galei HOP

aug. 25th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 31 august – 3 septembrie 2011, la Mangalia, în spaţiile Casei de Cultură din localitate, va avea loc ediţia a XIV-a a Galei Tânărului Actor HOP. În acest an, la preselecţie, au fost înscrişi un număr de 53 actori la individual şi 14 grupuri, dar în concurs au intrat 20 de tineri la secţiunea individual şi 4 grupuri din toată ţara. La finalul celor patru zile de spectacole, juriul va acorda premiul „Ştefan Iordache” – marele premiu al Galei Tânărului Actor din acest an, dar şi premiile pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun actor, premiul pentru cel mai bun spectacol şi premiile găzduite de Gala HOP – Premiul Timică şi Premiul Yorik.

În fiecare zi, la Mangalia vor fi ateliere şi spectacole în concurs.

Timp de patru zile, directorii de teatru, artişti consacraţi, critici de teatru, jurnalişti, tineri artişti, producători în căutare de tinere talente vor fi cu ochii pe concurenţi.

“Gala HOP este o fericită întâlnire între speranţe, vise, dorinţe, împliniri…

Urarea mea, pornită din admiraţia pentru tinerii artişti temerari, veniţi

la început de toamnă, la început de carieră, la confruntarea de la Mangalia

este de credinţă în arta lor şi de succes pe măsura acestei credinţe”, a spus Cornel Todea – Directorul Galei HOP.

“Hop, şi-aşa! Ca în fiecare an tinerii actori se adună la Mangalia pentru a mai trece un Hop. Am acumulat ani destui de când acest Hop a fost depăşit de multe generaţii abia ieşite de pe băncile şcolii. Mulţi din cei trecuţi de Hop sunt astăzi nume cunoscute în teatrul şi filmul românesc. Mă bucur că un Hop de anvergura acestuia susţinut de soare, apă şi lumină şi-a făcut loc în ierarhia Culturii Româneşti. Succes !” – Ion Caramitru, preşedintele UNITER.

Număr de vizualizări :1023


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro