Se deschide Târgul de carte GAUDEAMUS Mamaia

aug. 10th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 11 august 2011, ora 19:00, pe faleza din faţa studioului Radio Vacanţa din Mamaia, va avea loc deschiderea oficială a celei de-a treia ediţii a Târgului de carte GAUDEAMUS Mamaia, eveniment organizat de Radio România, prin echipa GAUDEAMUS, în parteneriat cu studioul teritorial Radio Constanţa – Radio Vacanţa. Târgul se încheie luni, 15 august 2011.

Târgul GAUDEAMUS Mamaia reprezintă ultima oprire din acest an a Caravanei GAUDEAMUS, care constă într-o serie de evenimente expoziţionale de tip cultural-educaţional desfăşurate în oraşe cu tradiţie universitară şi culturală din România (Craiova, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa-Mamaia). În categoria acestor târguri locale de carte care au impus în peisajul evenimentelor culturalexpoziţionale din România conceptul de târg de carte itinerant, GAUDEAMUS Mamaia reprezintă varianta estivală a Caravanei GAUDEAMUS: o formulă originală, care îşi propune să îmbine cultura cu vacanţa şi divertismentul.

Târgul GAUDEAMUS Mamaia va fi în acest an spaţiu de reflecţie cu privire la situaţia Cazinoului din Constanţa. Vernisajul expoziţiei documentare „Istoria Cazinoului din Constanţa”, care va avea loc în prima zi a Târgului, va da startul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice cu privire la starea actuală a Cazinoului pentru găsirea unor soluţii de reabilitare a monumentului.

Târgul GAUDEAMUS Mamaia, în parteneriat cu Fundaţia „Noi Citim”, continuă campania naţională de donaţie de carte „Cărţile se întorc acasă”: vizitatorii şi editorii prezenţi la Târg sunt invitaţi să doneze cărţi care vor fi direcţionate către biblioteci rurale cu deficit de achiziţie de carte din Dobrogea.

Preşedinte de onoare al ediţiei din acest an a Târgului GAUDEAMUS Mamaia va fi Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa.

Număr de vizualizări :1319


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro