Scurtmetraje semnate de Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, în parcurile din Bucureşti

aug. 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Timp de două zile consecutiv, joi, 25 august 2011, în Parcul Tineretului (intrarea dinspre Colegiul Naţional Gh. Şincai, Bucureşti) şi vineri, 26 august 2011, în Parcul Sebastian din cartierul Rahova, de la ora 20.30, vor avea loc proiecţii de scurtmetraje semnate de Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, oferite de NexT.

Originale, vibrante, pline de viaţă şi umor, filmele realizate de Cristian Nemescu şi Andrei Toncu vorbesc despre poveşti de dragoste unice şi obsesive sau despre relaţii emoţionante. Scurtmetrajele la care au lucrat împreună în timpul facultăţii au fost selecţionate în festivaluri importante, câştigând o serie de premii printre care „Cel mai bun debut internaţional la Festivalul Message to Man” (Sankt Petersburg) pentru „Mihai şi Cristina” (2001) şi nominalizarea la Premiile Academiei Europene de Film pentru „Poveste la Scara C” (2002). „Marilena de la P7” (2006), mediumetrajul independent regizat de Cristian Nemescu, pentru care  Andrei Toncu a compus muzica şi a fost sound-designer, a avut premiera internaţională la Festivalul de la Cannes, în secţiunea „Semaine internationale de la critique”. „Lampa cu căciulă” (2006), scurtmetrajul regizat de Radu Jude, la care Andrei Toncu a realizat sound-designul, rămâne şi în prezent cel mai premiat scurtmetraj românesc (peste 50 de premii internaţionale, printre care Marele Premiu pentru Cel mai bun scurtmetraj la Sundance Film Festival, Indie Lisboa Film Festival, Zinebi Bilbao Film Festival etc.)
Proiecţiile au loc la exact cinci ani de la dispariţia tragică a celor doi tineri cineaşti, în urma unui accident de maşină.
Accesul este liber în limita locurilor disponibile.

Din programul celor două seri fac parte scurtmetrajele:

POVESTE LA SCARA C (2002, 15’, color)
Regia: Cristian Nemescu
Înregistrare sunet: Andrei Toncu
Poveşti de dragoste în lift la periferia Bucureştiului.

MARILENA DE LA P7 (2006, 45’, color)
Regia: Cristian Nemescu
Sound-design: Andrei Toncu
Lucruri pe care le faci din dragoste…

LAMPA CU CACIULĂ (2006, 23′, color)
Regia: Radu Jude
Sound-design: Andrei Toncu
Un scurt road-movie despre importanţa lucrurilor mărunte din viaţa noastră.

ALINUŢA (2006, 1′, color, animaţie)
regia: Matei Branea
sound-design: Andrei Toncu
Alinuta, o fetiţă dulce şi inocentă, este protagonista celor mai sadice şi absurde bancuri româneşti.

Număr de vizualizări :1093


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro