Schimb de voluntari între Sibiu şi Seoul

aug. 4th, 2011 | By | Category: Postcard

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) își extinde programul de voluntariat printr-un proiect internaţional derulat în parteneriat cu Seoul Performing Arts Festival (SPAF), cel mai important festival de artele spectacolului din Republica Coreea de Sud. Cosmin Mira (29 ani) este primul voluntar sibian care va călători în Coreea, deplasarea acestuia fiind susţinută de KLM şi Transelectrica. Tânărul voluntar se va afla în Seoul în perioada 4 – 31 august 2011, unde va avea şansa să se familiarizeze cu metodele de lucru şi programele implementate pentru dezvoltarea urbană prin cultură şi cu implicaţiile acestora la nivel social şi economic în capitala sud coreeană.

Cu o tradiție puternică în domeniul voluntariatului, FITS oferă un program unic la noi în țară prin care tinerii au posibilitatea de a se forma în managementul evenimentelor culturale. În fiecare an, la Sibiu sunt selecționați între 150 și 200 de voluntari implicați direct în organizarea evenimentelor din cadrul festivalului. Dimensiunea internațională a programului a fost conturată în 2007 cu sprijinul Fundației EU JAPAN FEST prin intermediul căreia cincisprezece voluntari japonezi sunt invitați anual la Sibiu pentru o perioada de o lună de zile.

Programul de voluntariat derulat în parteneriat cu SPAF este unul bilateral și presupune  un schimb de voluntari între Sibiu și Seoul. Festivalul gazdă va asigura cazarea, transportul local și alocația de masă a voluntarului în stagiu, iar festivalul de origine al voluntarului va acoperi cheltuielile legate de transportul internațional.

Primii voluntari sud coreeni vor sosi în România în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu ce va avea loc în perioada 25 mai – 3 iunie 2012.

Număr de vizualizări :1249


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro