Omagiu planetar: “COLECŢIA CARAGIALE”, iniţiată de Nicolae Ioniţă

aug. 23rd, 2011 | By | Category: Postcard

La aproape 100 de ani de la moartea lui Caragiale, întreaga planetă, reprezentată de peste 1.500 de artişti din 141 de ţări au adus un omagiu unic în istoria culturii universale prin COLECŢIA CARAGIALE”. Cea mai mare colecţie din lume de portrete ale unei personalităţi a culturii universale poate fi văzută pe internet la adresa http://www.personality.com.ro/caragiale.htm.

“Din păcate, oraşul lui Caragiale nu este interesat, nici măcar cu ocazia viitorului CENTENAR CARAGIALE din 2012, să finanţeze o expoziţie dedicată marelui scriitor. Ploieştiul, prin vocea celor aleşi să-l reprezinte, au întors spatele celui mai important fiu al său.

Cele peste 2.000 de portrete trebuie expuse în aer liber (nici o sală de expoziţie din România nu poate găzdui mai mult de 100-150 de lucrări) ceea ce implică cheltuieli de proiectare şi execuţie. Ploieştiul nu are bani pentru Caragiale. Este criză. În plus anul electoral 2012 face inoportună orice referire la Caragiale…

Cu toate acestea, dorim să aducem COLECŢIA CARAGIALE în mijlocul oamenilor, în oricare localitate din România ai cărei locuitori cred că mai avem nevoie de Caragiale. Chiar şi într-un an electoral. Sau, tocmai într-un an electoral.”, au spus Organizatorii PROIECTULUI CARAGIALE (iniţiator graficianul Nicolae Ioniţă).

Număr de vizualizări :1915


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro