Noi volume de Ion Muşlea şi Ion Rusu Abrudeanu, lansate la Satu Mare

aug. 25th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 26 august 2011, ora 16.00, la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare (str. 1 Decembrie 1918, nr. 11), Editura Dacia XXI va lansa două volume de o deosebită importanţă istorică, atât pentru etnografi şi iubitori ai folclorului sătmărean dar, mai ales, pentru oşeni şi pentru o serie de comunităţi sătmărene a căror istorie este legată de un anumit spaţiu cultural distinct. Este vorba despre volumul „Cercetări etnologice în Ţara Oaşului” şi „La minerii din nordul Transilvaniei” de Ion Muşlea (apărută în colecţia „Antropologie/Folclor/Etnologie”, cu numeroase fotografii inedite ilustrând valoarea artistică şi de patrimoniu a costumului popular oşenesc), şi de volumul semnat de Ion Rusu Abrudeanu, „Moţii”, apărut în colecţia „Avram Iancu”, o carte fundamentală pentru cunoaşterea culturii şi civilizaţiei moţilor.

Cărţile vor fi prezentate de prof. univ. dr. Ion Cuceu, de Felician Pop, directorul instituţiei gazdă şi scriitorul Ion Vădan.

Număr de vizualizări :1176


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro