Mihai Zgondoiu prezintă „SOMNUL LUI LENIN”

aug. 28th, 2011 | By | Category: Proiecte

Joi, 1 septembrie 2011, la ora 19.00, Piaţa Presei Libere va găzdui în cadrul „Proiect 1990”, instalaţia-obiect a artistului vizual Mihai Zgondoiu intitulată „Somnul lui Lenin”.

„De când a fost ridicat de pe soclu (1990), Lenin a fost plimbat timp de 21 de ani între Piaţa Presei Libere şi grădina Palatului Mogoşoaia, până când a fost garat într-un locaş dosnic (2011). Se vede, însă, că nu i-a plăcut să rămână acolo, drept care s-a întors să tragă un pui de somn pe treptele gloriei apuse. O fi visând de bine? Oare un muzeu al comunismului l-ar ajuta să ajungă din nou în picioare?” M. Zgondoiu

Mihai Zgondoiu s-a născut la 5 februarie 1982 la Mediaş. Este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Arte şi Design, licenţiat şi absolvent de masterat în grafică. În 2008 a fost co/curator şi organizator al IEEB 3 Bienalei Internaţionale de Gravură Experimentală din Mogoşoaia – Bucureşti. Activează ca artist în următoarele domenii: desen, pictură, print experimental, video-instalaţii, performance, artă urbană. Din 2008, este doctorand la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Începând cu anul 2009 coordonează proiectele vizuale la Atelier 030202 – spaţiu de artă contemporană. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

„Proiect 1990”, marchează o serie de evenimente, care au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul „Proiect 1990” este Ioana Ciocan, asist. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, iar lucrarea lui Mihai Zgondoiu este cea de-a noua lucrare expusă în cadrul „Proiect 1990” de la demararea acestuia din ianuarie 2010.

Parteneri media: www.agentiadecarte.ro, www.modernism.ro, revista Cultura, revista ArtClue

Număr de vizualizări :1300


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro