Festivalul „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel” de la Târgu Lăpuş îi este dedicat lui Grigore Leşe

aug. 12th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 14-21 august 2011, la Târgu Lăpuş va avea loc o nouă ediţie a festivalului „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”, acestă ediţie fiind dedicată muzicianului şi muzicologului Grigore Leşe. „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel” este un festival intercultural de tradiţii ţărăneşti.

Respectând ideea de peripluu, Festivalul poartă participanţii pe drumurile vieţii artistului: bisericile de lemn, stânele, târgul de vaci, „La crâşmă”. Artistul va susţine şi un recital intitulat „Când se îngână ziua cu noaptea”, o introspecţie în dialog cu divinitatea, la marginea lumilor, iar Leşe va cânta în curtea bisericii, în semn de smerenie.
În fiecare seară, plimbările sunt completate de concerte susţinute de muzicanţi şi muzicieni din România, Ucraina, Cehia, Ungaria, Polonia şi Iran. Festivalul este încheiat de un concert colectiv, coordonat de Grigore Leşe.

„Un popor care îşi uită tradiţiile este în pericol de a se nărui. Cred că pentru fiecare dintre noi, întoarcerea la obârşii este obligatorie. Spre obârşii urci, nu cobori, căci pentru a-ţi putea atinge rădăcinile trebuie să-ţi înalţi sufletul” (Grigore Leşe)

Festivalul este organizat de Asociaţia Interculturală de Tradiţii cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş şi al Primăriei Târgu Lăpuş.
Mai multe informaţii la pagina web: http://www.traditia.ro/program.php

Număr de vizualizări :1577


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro