Ediţia „2.5” a festivalului Filmul de Piatră

aug. 29th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 2 Septembrie 2011, la Piatra Neamţ se desfăşoară Ediţia „2.5” a festivalului Filmul de Piatră. Festivalul aduce publicului nemţean câteva filme de lung-metraj, precum şi concerte şi concepte inedite. Printre filme, se remarcă o proiecţie în avanpremieră a celui mai proaspăt premiat film românesc, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” în regia lui Adrian Sitaru. Filmul a fost premiat în urmă cu o săptămână cu premiul de regie şi cel pentru interpretare masculină (Bogdan Dumitrache) la festivalul de film de la Locarno şi nu a avut încă nici o proiecţie în România, unde va fi lansat la toamnă.

În program se mai regăsesc două dintre cele mai premiate filme româneşti din ultimul an: „Periferic”, debutul în lung-metraj al regizorului Bogdan George Apetri, născut în Piatra Neamţ, şi „Morgen”, regizat de Marian Crişan, propunerea României pentru Premiile Oscar din 2012.

Publicul va mai putea urmări două documentare româneşti: „Constantin şi Elena” (regizat de Andrei Dăscălescu) şi „The Shukar Collective Project”, un documentar produs de HBO şi regizat de Matei-Alexandru Mocanu despre fuziunea dintre muzica ţigănească tradiţională şi cea electronică.

La capitolul filme străine, Filmul de Piatră şi Independenţa Film au lăsat fanii de pe Facebook ai festivalului să aleaga două titluri, acestea fiind „De partea cealaltă” al lui Fatih Akin şi „Nepreţuit” al lui Pierre Salvadori, cu Audrey Tautou.

Ultima mare surpriză din programul de filme este „O zi din viaţă (Life in a Day)”, un experiment inedit marca Ridley Scott, bazat pe materiale video filmate de oameni din toată lumea, în aceeaşi zi: 24 iulie 2010. Filmul este oferit de Transilvania Film şi va putea fi urmărit la Piatra Neamţ la numai o lună după premiera mondială.

Programul complet poate fi consultat şi pe www.filmuldepiatra.ro.

Număr de vizualizări :1159


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro