Atelier de Mozaic, susţinut de artistul plastic Cristina Marian

aug. 24th, 2011 | By | Category: Eveniment

Începând de sâmbătă, 10 septembrie 2011, ora 11:00, Fundaţia Calea Victoriei (Str. Caimatei nr. 20, etaj 3, Bucureşti) organizează  un Atelier de Mozaic, susţinut de artistul plastic Cristina Marian. Acest atelier îşi propune ca fiecare cursant, folosindu-şi imaginaţia, creativitatea şi îndemânarea, să realizeze trei tipuri de obiect decorativ. Vor fi obiecte extrem de elegante şi expresive ce vor decora spaţiul de locuit sau biroul.

Mozaicul este un procedeu tehnic în care opera de artă este constituită din mici fragmente cubice sau prismatice de materiale dure, divers colorate, fixate laolaltă cu ajutorul cimentului, masticului sau altui tip de adeziv.

Tehnica mozaicului este foarte veche. A apărut în antichitatea îndepărtată (Mesopotamia, Creta, Egipt, Persia, Grecia), epocile romană şi bizantină marchează momentele lui de maximă înflorire, iar spre sfârşitul Evului Mediu este practicat din ce în ce mai rar. La începutul secolului XX curentul Art Nouveau a redescoperit mozaicul, adaptându-l noului stil artistic.

Materialele folosite sunt marmură, piatră de râu, sticlă de Murano, gresia, ceramica smălţuită. Astăzi se întrebuinţează şi travertinuri colorate, plăci ceramice mari, sticlă groasă turnată special etc.

Număr de vizualizări :1717


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro