“Antropologia şi problemele lumii moderne” de Claude Levi-Strauss

aug. 21st, 2011 | By | Category: Eveniment

La Editura Polirom, în colecţia “Plural”, a apărut volumul “Antropologia şi problemele lumii moderne” de Claude Levi-Strauss, în traducerea lui Giuliano Sfichi, cu o prefaţă de Maurice Olender.

Antropologia şi problemele lumii moderne reuneşte trei conferinţe susţinute în Japonia în primăvara anului 1986, pe care autorul însuşi a intenţionat să le includă într-un volum cu acest titlu. Cele trei eseuri reiau temele majore care l-au preocupat pe Levi-Strauss, actualizându-le. Pe lângă legăturile dintre „rasă”, istorie şi cultură, sunt abordate probleme specifice lumii globalizate aflate în pragul secolului XXI, de la practicile economice la procrearea artificială. Subliniind importanţa antropologiei ca nou „umanism democratic”, Levi-Strauss analizează raportul dintre relativismul cultural şi judecata morală, dintre gândirea ştiinţifică şi gândirea mitică şi susţine că viitorul umanităţii va fi marcat de sfârşitul supremaţiei culturale a Occidentului.

Număr de vizualizări :1421


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro