„Exerciţii de gramatică engleză” de C. George Săndulescu, ediţie în facsimil

aug. 26th, 2011 | By | Category: Postcard

Din 23 august 2011, la adresa de email http://editura.mttlc.ro/sandulescu-exercitii.html poate fi consultat şi descărcat volumulExerciţii de gramatică engleză” de C. George Săndulescu, facsimil, ediţie revizuită 2011, realizată la Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu Consiliul Britanic  şi Institutul Cultural Român.
„Exerciţii de gramatică engleză” de C. Sandulescu a fost prima oară publicată de Editura Stiinţifică în 1964, în 30.000 de exemplare, care s-au vândut aproape imediat. Editura a solicitat o reeditare cam prin 1969, dar autorul nu mai se mai afla în ţară. Timp de patruzeci şi şapte de ani, cartea a circulat de la unul la altul, din mână în mână.

Multe serii de studenţi ai Facultăţii de Engleză au crescut cu acest volum şi apoi au învăţat din el cum să predea. Exerciţiile acestea au o siguranţă a limbii, o elegană a raţionamentului clar şi simplu, un standard de corectitudine care nici la jumătate de secol de la apariţie nu sunt ştirbite câtuşi de puţin.

Editura pentru Literatură Contemporană publică aceste exerciţii la scurt timp după ce a pus la îndemâna celor ce predau şi a celor ce învaţă limba engleză volumul cunoscut ca Gramatica Catedrei, coordonat vreme de trei ani de Profesorul Leon Leviţchi, şi apărut în 1962 în numai 1800 de exemplare.

Profesorul C. Săndulescu, unul din co-autorii acelei Gramatici, a readus-o ca instrument de lucru pentru anglişti, îngrijind republicarea ei în facsimil anul acesta. În acest fel, continuăm prin „Exerciţii de gramatică engleză” direcţia de Language Learning în care am pornit. Volumul acesta se sprijină în mod logic pe „Gramatica Catedrei”, şi e publicat ca o continuare firească a ei.

Număr de vizualizări :1897


2 Comments to “„Exerciţii de gramatică engleză” de C. George Săndulescu, ediţie în facsimil”

  1. Elena spune:

    Pentru cei ce vor sa invete gramatica limbii engleze eu va recomand http://www.academia-de-engleza.ro/Gramatica-limbii-engleze/Gramatica-engleza.html

  2. Diana spune:

    Eu ma mai uit si pe http://www.in-engleza.ro/ din cind in cand. Iar ca dictionar folosesc http://www.dictionar-roman-englez.biz/ sau http://www.thefreedictionary.com/

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro