„E-MOTIONAL Bodies & Cities”, program european de mobilitate şi schimburi artistice în domeniul dansului contemporan

aug. 4th, 2011 | By | Category: Proiecte

Joi, 11 august 2011, ora 12.00, Fundaţia Gabriela Tudor vă invită la conferinţa de presă de lansare a proiectului „E-MOTIONAL Bodies & Cities”. Conferinţa va avea loc în ceainăria Librăriei Cărtureşti-Verona din Bucureşti. „E-MOTIONAL Bodies & Cities” este un program european de mobilitate, schimburi artistice şi formare profesională în domeniul dansului contemporan, reunind artişti şi manageri din şase ţări europene – România, Cipru, Irlanda, Letonia, Marea Britanie şi Turcia.

Pe durata a doi ani, proiectul va conecta comunitățile artistice din aceste țări printr-o serie de activități care includ burse de mobilitate, rezidențe, burse în management cultural, cercetare artistică, schimburi de spectacole și co-producții. Dezvoltarea profesională a artiștilor și a managerilor culturali și încurajarea experimentului artistic reprezintă elemente esențiale în viziunea proiectului.

Conferința de presă va include o prezentare a activităților proiectului și un anunț cu privire la participanții selectați în prima licitație de proiecte lansată în 2011.  La conferință vor participa: din partea Fundației Gabriela Tudor, organizatorii proiectului Cosmin Manolescu (director de program), Ștefania Ferchedău (coordonator proiect); din partea Punctului de Contact Cultural, Bianca Floarea (coordonator Cultura 2007-2013), din partea Centrului de Cultură George Apostu din Bacău, partener asociat, Gheorghe Popa (director), din partea Centrului Național al Dansului București, Andreea Novac (coordonator de proiecte); precum și o parte din artiștii selectați în E-MOTIONAL.

Activitățile proiectului cuprind: 5 rezidențe de cercetare artistică pe tema proiectului; un Fond de Mobilitate dedicat susținerii a 14 rezidențe ArtistN(e)st dedicate dezvoltării de proiecte coregrafice;  20 granturi de mobilitate pentru artiștii și profesioniștii din dans; 11 burse „Gabriela Tudor” pentru managerii culturali; 12 schimburi de spectacole; 1 co-producție; 2 sesiuni de training în managementul proiectelor de dans contemporan; 1 forum internațional la încheierea proiectului.

Organizatorul principal al E-MOTIONAL este Fundația Gabriela Tudor, acesta fiind unul din puținele proiecte europene cîștigate în cadrul programului Cultura 2007-2013 de o organizație de dans din Europa de est în calitate de lider. Proiectul este realizat în colaborare cu Dublin Dance Festival (Irlanda), Asociația Coregrafilor Profesioniști din Dans (Riga, Letonia), Dance House Lemesos (Limassol, Cipru) și body > data > space (Londra, Marea Britanie), în calitate de co-organizatori. Parteneri asociați sînt ArtistNe(s)t – Rețeaua Centrelor de Rezidență pentru Artiști / Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău și Centrul Național al Dansului București, Dance Ireland, Academia Irlandeză de Muzică și Dans și Universitatea din Limerick (Irlanda), Teatrul Rialto (Limassol, Cipru) și CATI – Asociația Artiștilor din Dans Contemporan (Istanbul, Turcia).

Număr de vizualizări :1349


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro