“Gramatica limbii engleze”, ediţie îngrijită de prof. C. George Sandulescu şi Lidia Vianu

aug. 21st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu Consiliul Britanic şi Institutul Cultural Român, a apărut “Gramatica limbii engleze” (9 volume), ediţie în facsimil, îngrijită de C. George Sandulescu şi Lidia Vianu. Volumele au fost publicate iniţial de Editura Didactică şi Pedagogică în anul 1962.

Cartea de faţă este o gramatică tradiţională. Explicaţiile sunt făcute pentru a lămuri în egală măsură pe toată lumea, specialişti sau nespecialişti. Utilitatea ei este în primul rând practică. Cea mai importantă însuşire a acestei abordări teoretice este că explică subtilităţi de cunoaştere avansată a limbii aşa cum nu poate face nici un alt fel de gramatică. Cel care o va citi va găsi în ea un imens material de limbă, ilustrări ale explicaţiilor cu fraze din clasicii literaturii engleze, pe care autorii le-au căutat cu migală. Ce e important la acest volum de gramatică, deopotrivă teoretic şi aplicat, este tocmai faptul că pune accentul pe text, pe usage, pe învăţarea limbii engleze.

Coordonatorul acestei ediţii, profesorul C. George Sandulescu, a fost unul dintre autorii Gramaticii, în anii când era asistent la Catedră. El a fost studentul şi apoi colegul profesorului Leviţchi, care a coordonat ediţia din 1962 a cărţii, cunoscută pe atunci sub numele de „Gramatica Catedrei”.

“Gramatica limbii engleze” poate fi consultată şi descărcată începând cu data de 23 august 2011 la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/gramatica-catedrei.html

Număr de vizualizări :1264


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro