“Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, dublu premiat la Festivalul de Film de la Locarno

aug. 14th, 2011 | By | Category: Eveniment

Lungmetrajul “Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, scris şi regizat de Adrian Sitaru, a câştigat două premii importante la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Locarno, care s-a încheiat la sfârşitul acestei săptămâni. Regizorul Adrian Sitaru a primit Premiul pentru cea mai bună regie, iar actorul Bogdan Dumitrache a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal. Juriul a fost prezidat de producătorul de film Paulo Branco.

“Din dragoste, cu cele mai bune intenţii” este cel de-al doilea succes al regizorului Adrian Sitaru la Locarno, după ce scurtmetrajul  său “Valuri” a câştigat, în 2007, “Leopardul de Aur” în secţiunea „Leopards of Tomorrow”. La festival au fost prezenţi regizorul Adrian Sitaru, actorii Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Alina Grigore, producătorul Ada Solomon, co-producătorul Monica Lăzurean-Gorgan şi directorul de imagine Adrian Silişteanu.

“Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, este o producţie Hi Film în co-producţie cu Cor Leonis Films şi 4Proof Film în asociere cu Movie Partners in Motion, realizat cu sprijinul Eurimages, CNC, TVR, Zenith Media, Vision Team, Saint Audio Studio, Teleclub, Cityplex, See Cinema Network, Centrul Cultural Maghiar, Furniture Design, cu participarea HBO România.

Filmul va ajunge pe marile ecrane din România în această toamnă, fiind distribuit de Parada Film.

Adrian Sitaru este un cineast român născut în 1971, autor de scurt-metraje şi filme pentru televiziune, dintre care cel mai cunoscut, „Valuri” (2007) a fost răsplătit cu multiple premii. Printre altele, a fost colaborator al lui Costa Gavras la realizarea filmului „Amen.” (2002). Primul sau lung-metraj, „Pescuit sportiv”, pentru care semnează scenariul şi regia, a fost lansat în 2008, şi selecţionat la festivalele din Toronto, Palm Springs, Estoril şi în competiţia oficială a festivalului „Premiers Plans” din Angers (Franţa), ediţia 2009. În 2010, scurt-metrajul „Colivia” a fost decernat cu premiul serviciului german de schimburi academice (DAAD) în cadrul celei de-a şaizecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (Berlinale). Pelicula face parte dintr-un proiect de lung-metraj intitulat „Domestic”, încă în lucru.

Bogdan Dumitrache este absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucureşti şi s-a afirmat mai ales pe marele ecran. În numai 6 ani de carieră, Bogdan a jucat în câteva dintre cele mai titrate lung şi scurtmetraje ale momentului: „Trafic”, regia Cătălin Mitulescu, „Moartea domnului Lăzărescu”, regia Cristi Puiu, „Tramvaiul Andreei”, regia Alex Iordăchescu, „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, regia Cătălin Mitulescu, „Lecţia de box”, regia Alexandru Mavrodineanu, „Portretul luptătorului la tinereţe”, regia Constantin Popescu şi „Captivi de Crăciun”, regia Iulia Rugină.

Număr de vizualizări :1074


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro