Tradiţiile wallone versus cele bucovinene

iul. 19th, 2011 | By | Category: Postcard

Tradiţia vechilor sate wallone şi bucovinene a fost prezentată în cadrul evenimentului „Sate europene – Belgia – România”, care a fost organizat marţi, 19 iulie 2011, la Centrul „Calderon” al Primăriei Sectorului 2, de către Delegaţia Wallonie – Bruxelles la Bucureşti şi Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina. La eveniment au participat Fabienne Reuter, delegat al Comunităţii Franceze Walloine- Bruxelles, Belgia şi Ambasadorul Andrei Magheru.

Evenimentul a avut ca scop o mai bună cunoaştere a obiceiurilor şi tradiţiilor populare din satele din regiunea Wallonie – Bruxelles – Belgia şi satele româneşti din Bucovina – Gura Humorului.

Au mai participat şi Elvira Romaniuc, director al Muzeului Obiceiuri Populare din Bucovina, Gura Humorului, precum şi copiii protejaţi în sistem rezidenţial – DGASPC 2, care au prezentat mai multe dansuri folclorice.

Număr de vizualizări :1540


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro