Revista Art Out numărul 6, o ediţie de Joc şi Joacă

iul. 17th, 2011 | By | Category: Proiecte

Art Out – revistă de artă, arhitectură, patrimoniu şi restaurare, lansează ediţia cu numărul 6, care este disponibil online aici. „Joc. Joacă. Jucărie. Jucat. De jucat/ Dejucat. – Plan. Idee. Vis. Dorinţă. Concept. Program.”

„Luna iunie este luna copiilor, a jocului în soare, dar este şi luna în care se termină şcoala, se absolvă facultatea, urmând prezentările de licenţă şi master. În iunie, ne-am bucurat privind, observând şi punându-ne întrebări în cadrul vizitelor expoziţiilor dedicate sfârşitului de an universitar. Am descoperit fiecare autor prin ceea ce ne propunea la nivel vizual, plastic şi textual. Pentru mine, cel mai frumos joc este cel pe care îl câştig. Pentru alţii, cel mai frumos joc este cel pe care ei îl imaginează sau crează. Pentru un copil, cel mai frumos joc este cel mai nou, ultimul învăţat. Pentru Ion Barbu, Joc secund era crezul său artistic.
Jocul înseamnă curiozitate, dorinţă de cunoaştere, uneori chiar şi aventură. Jocul este, poate, momentul când uităm sau când ne amintim de noi înşine, când (re)descoperim. Presupune bucurie, culoare, varietate, curaj şi energie. (…) În acest număr, discutăm jocul şi rolul său în viaţă şi în arte – fie că este vorba despre joc în artele grafice, în designul vestimentar sau în artele video. Cum păstrăm acel entuziasm, acel curaj al copilăriei şi acea energie a jocului? E o întrebare la care fiecare trebuie să găsim un răspuns pe tot parcursul vieţii”. (Laura Lucia Mihalca)

Număr de vizualizări :1461


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro