Raluca Pop, câştigătoarea bursei Gabriela Tudor 2011, se află la Londra pentru o lună

iul. 12th, 2011 | By | Category: Eveniment

Raluca Pop, câştigătoarea bursei pentru management cultural Gabriela Tudor 2011, se află întreaga lună iulie la Londra. Bursa, care valorează 2500 de lire sterline, îi oferă Ralucăi Pop un internship de două săptămâni la Fundaţia Raţiu / Centrul Cultural Românesc din Londra şi un program de întâlniri şi discuţii cu diverşi manageri culturali britanici (independenţi sau din cadrul unor organizaţii), construit cu sprijinul mentorului britanic al bursierei, Ghislaine Boddington.

Din cele 30 de aplicaţii primite în cadrul sesiunii din 2011, juriul internaţional format din Corina Bucea(câştigătoarea bursei Gabriela Tudor 2010), Ghislaine Boddington (creative director body>data>space),Irina Cios (manager cultural şi curator, Centrul Internaţional de Artă Contemporană, Bucureşti), Petra Bischof (consultant, Programul Cultural Elveţian în România), Ramona Mitrică (director, Fundaţia Raţiu din Marea Britanie) şi Cosmin Manolescu (director executiv al Fundaţiei Gabriela Tudor), a desemnat-o câştigătoare a bursei Gabriela Tudor 2011 pe Raluca Pop.

Raluca Pop a dezvoltat proiectul banipentruarte.wordpress.com, un web site care propune o abordare participativă în scopul susţinerii şi dezvoltării politicilor culturale. Raluca este membră a Consiliului CoaliţieiSectorului Cultural Independent. Are experienţă în consultanţă pentru finanţarea proiectelor de cooperare culturală şi dezvoltarea unor campanii de informare publică. Anul acesta Raluca şi-a finalizat studiile de master în politici culturale la Universitatea Central Europeană de la Budapesta.

„Bursa Gabriela Tudor prezintă o excelentă şansă de a stabili contacte în domeniul cercetării politicilor culturale, dar mai ales pentru a afla mai multe despre felul în care artiştii britanici, organizaţiile culturale independente şi instituţiile publice de cultură au reuşit să navigheze printre greutăţile crizei economice. Mă interesează în special campaniile de susţinere a culturii publice, strategiile inovatoare de management, precum şi dinamica relaţiei dintre artişti şi industriile creative“, a declarat Raluca Pop.

Număr de vizualizări :1377


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro