Noi volume publicate de Polirom în seria de autor “N. Steinhardt”

iul. 31st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în seria de autor N. Steinhardt”, au apărut volumeleEseu despre o concepţie catolică asupra iudaismului. Iluzii şi realităţile evreieşti, „Geo Bogza un poet al Efectelor, Exaltării, Grandiosului, Solemnităţii, Exuberanţei şi Patetismului șiEscale în timp şi spaţiu”.

În seria de autor „N. Steinhardt” (Editura Polirom) au mai apărut: Jurnalul fericirii (2008), Dăruind, vei dobândi. Cuvinte de credinţă (2008), În genul…tinerilor (2008), Articole burgheze (2008), Principiile clasice şi noile tendinţe ale dreptului constituţional. Critica operei lui Leon Duguit (2008), Primejdia mărturisirii. Convorbirile de la Rohia (2009), Între viaţă şi cărţi (2010).

N. Steinhardt s-a născut la 29 iulie 1912. Şi-a făcut debutul publicistic în revista Liceului „Spiru Haret”. A frecventat cenaclul „Sburătorul”, iar în 1934 a publicat sub pseudonimul Antisthius volumul parodic În genul… tinerilor. În 1936 a obţinut doctoratul în Drept. A colaborat la Libertatea şi la Revista Fundaţiilor Regale, iar după război a publicat pentru scurtă vreme înUniversul literarVictoria şi Tribuna poporului. A refuzat să colaboreze cu noul regim. În 1960 a fost anchetat, apoi condamnat în „lotul Noica-Pillat” la 12 ani de muncă silnică. A trecut prin închisorile Jilava (unde a fost botezat de părintele Mina Dobzeu), Gherla şi Aiud. Eliberat în august 1964, a revenit după câţiva ani în lumea literară prin traduceri, medalioane, cronici etc.
În 1972 a terminat prima versiune a capodoperei sale, Jurnalul fericirii. Monah din 1980, a rămas activ pe terenul eseisticii şi criticii. S-a stins din viaţă la 30 martie 1989.

Număr de vizualizări :1712


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro