De ziua SUA, scurtmetraje americane la ICR

iul. 2nd, 2011 | By | Category: Postcard

Luni, 4 iulie 2011, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38), de la ora 18:30, ziua naţională a Statelor Unite va fi sărbătorită cu filme semnate de tineri regizori de peste Ocean. Evenimentul, organizat de NexT, va reuni scurtmetraje semnate, printre alţii, de Adrian Grenier – cunoscut mai ales pentru rolurile interpretate în “The Devil Wears Prada” şi serialul “Entourage” sau Levi Abrino – monteur al scurtmetrajului “God of Love”, câştigătorul de anul acesta al premiului Oscar.

Iar pentru că luni America e la loc de cinste, din program nu puteau să lipsească agenţii secreţi, misiunile imposibile, adolescenţii confruntaţi cu situaţii sângeroase, armele atomice ce ameninţă să distrugă planeta, viaţa de noapte din cazinourile din Las Vegas sau superstarurile celebre.

Din program fac parte scurtmetrajele:

Pigeon: Impossible/ Porumbel: Imposibil
Regia: Lucas Martell
USA, 2009, 6’
Walter, un agent secret începător, se confruntă cu o problemă rareori explicată la orele de instructaj: ce e de făcut când un porumbel rămâne blocat înăuntrul servietei oficiale de multe milioane de dolari care controlează o bombă nucleară.

Stardust
Regia: Nicolas Provost
Belgia, 2010, 20’
Filmat cu o cameră ascunsă în lumea cazinourilor din Las Vegas, Stardust explorează granița dintre ficțiune și realitate pentru a creea, printr-un montaj inteligent al imaginilor care nu au nici o legatura intre ele in viata reala, un thriller cu ingrediente hollywoodiene: crime misterioase, suspans si staruri (Jack Nicholson si Jon Voight sunt doua dintre „personajele” ce apar in film).

The Lonely Bliss of the Cannonball Luke / Euforia solitară a lui Luke, omul-ghiulea
Regia: Levi Abrino
USA, 2007, 11’
Un om-ghiulea pe nume Luke se întoarce acasă într-un orășel din Pennsylvania ca să se lanseze înapoi în viața fostei iubiri Hannah și a fiicei ei Elise. Cu un final apoteotic si o atmosfera 100 % „American indie”, acest film este o odă dulce-amăruie adusă omului care nu e “cu picioarele pe pământ” decât atunci când se află în aer.

Way up North/În îndepărtatul Nord
Regia: Levi A. Taylor
USA, 2008, 24’
Câteodată, când nu există nici un dubiu că ai fost trădat, un mic prăpăd este singurul răspuns…
„În îndepărtatul Nord” este o poveste excentrică despre trădare și răzbunarea plasată la ultima frontieră. Spusă cu ajutorul acordurilor muzicale ale trupei Rebuttals din Alaska, această comedie ambițioasă te va face să te amuzi teribil.

Euthanasia
Regia: Adrian Grenier
USA, 2006, 17’
Două adolescente pleacă într-o excursie cu mașina dar un accident le forțează să ia o decizie groaznică.
Sam tocmai și-a luat permisul de conducere și, împreună cu prietena ei Becky, se aventurează într-o excursie cu mașina în afara orășelului lor natal. Cele două se bucură la maximum de sentimentul de libertate pe care excursia îl oferă, dar nu pentru mult timp: un accident cumplit le constrânge să se maturizeze prea repede. Acum ele sunt obligate să găsească o soluție pentru o situație de viață și de moarte.

Număr de vizualizări :1659


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro