Cunoscutul fotograf de modă Juergen Teller expune la Sibiu

iul. 7th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 7- 31 iulie 2011, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, poate fi vizitată o expoziţie de fotografie semnată de Juergen Teller, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi fotografi de modă din ultimele decenii, fotograful lui Yves Saint Laurent şi nu numai.

Expoziţia de la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal este prima prezentare a lucrărilor lui Juergen Teller în România şi reprezintă o selecţie a intervenţiilor artistului în ZEIT magazin din perioada 1991–2011; a fost montată în 2010 la Christine Koenig Galerie din Viena.
În ultimii ani, Teller a expus la Kunsthalle Wien (2004), The Museum of Modern Art, New York (2004), Fondation Cartier Pour l’art Contemporain, Paris (2007), Tate Modern, Londra (2008), Le Consortium, Dijon (2010), Daelim Contemporary Art  Museum, Seul, Dallas Contemporary  (2011).

În 2003, Teller a primit Premiul Citibank, iar în 2007 a fost unul dintre cei 5 artişti care a reprezentat Ucraina la cea de-a 52-a ediţie a Bienalei de la Veneţia.

La vernisajul expoziţiei a participat şi Thomas Gerlach, consulul general al Germaniei la Sibiu.

Număr de vizualizări :1441


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro