Concursul Naţional de Poezie şi Proză Scurtă de Ficţiune “Text Construct”

iul. 6th, 2011 | By | Category: Proiecte

În perioada 15 iulie-15 septembrie 2011 are loc Concursul Naţional de Poezie şi Proză Scurtă de Ficţiune “Text Construct”, prima ediţie, cu tema “România Modernă”. Manuscrisele declarate câştigătoare vor fi premiate la Cluj Napoca. Cele mai bune lucrări vor fi publicate într-un volum de culegeri de proză scurtă. Juriul va fi format din: Cornel Udrea, dr. Radu Vida şi Traian Ursente.

Concursul Naţional de Poezie şi Proză Scurtă de Ficţiune „Text Construct” este o iniţiativă a www.textconstruct.eu prin intermediul lui Paul Boncuţiu. La această iniţiativă iau parte organizatorii Editura Casa Napoca şi Ziarul Făclia, împreună cu Editura Predania prin intermediul lui Ionuţ Gurgu. Editura Predania are în cadrul concursului o secţiune specială în limba aromână, jurizarea fiind făcută de Gheorghe Vrana.

“Dorinţa noastră, a organizatorilor, este de a promova cultura şi literatura unei limbi române care pentru multă lume începe să îşi piardă din valoare. În ultimii ani, odată cu infuzia tot mai puternică a mediului online şi a numeroaselor medii de comunicare alternative, s-a produs o ruptură la nivel de cunoştinţe de bază de limba română. Neutilizarea diacriticelor, scrierea fără cratime, virgule puse doar ca să fie puse, greşeli gramaticale usturătoare, influenţele puternice ale limbilor străine, în special a limbii engleze, denigrează ceea ce avem mai de preţ. Mai mult decât atât, disponibilitatea tinerilor la pierderea timpului în faţa calculatorului fără un scop clar şi precis are un impact social puternic.”, au scris organizatorii.

Regulamentul concursului: vârsta între 16 şi 40 de ani; să nu aveţi publicate mai mult de două lucrări de proză sau poezie; maximum două lucrări pot fi depuse de către fiecare participant; proza scurtă nu poate să depăşească 8 pagini de word, cu specificaţiile: font Times New Roman 12, spaţiu de 1,15 între rânduri, margini de 1 inch la pagină; poezia nu poate să depăşească două pagini de word, utilizând specificaţiile de mai sus.

Mai multe detalii la pagina web a concursului: www.cnppsf.ro

Număr de vizualizări :2202


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro