Atelier de fierărie tradiţională, în Dumbrava Sibiului

iul. 11th, 2011 | By | Category: Postcard

În perioada 11-17 iulie 2011, în incinta Muzeului Civilizatiei Populare Tradiţionale ASTRA din Dumbrava Sibiului, se va desfăşua Atelierul de fierărie tradiţională, ediţia a II-a, cu participarea unui colectiv de studenţi arhitecţi din UAUIM, de la Facultatea de Arhitectură de Interior, specialitatea Design de produs şi de la Facultatea de Arhitectură – Conservare /Restaurare din Sibiu.


În această ediţie a Atelierului de fierărie tradiţională, studenţii, împreună cu personalul de specialitate al C.N.M. ASTRA, vor contribui la finalizarea construcţiei fierăriei, o construcţie nouă, realizată cu materiale şi tehnici tradiţionale, dar şi la instalarea utilajelor specifice atelierului de fierărie.
Activitatea atelierului va debuta luni, 11 iulie, ora 9.00, cu instruirea teoretică, la care vor participa 15 studenţi arhitecţi şi alţi invitaţi. De marţi, 12 iulie, vor începe lucrările practice în atelierul de fierărie, care va funcţiona pe tot parcursul săptămânii, cu scop demonstrativ, deschis publicului vizitator, susţinut prin activitatea de instruire a studenţilor arhitecţi. În cadrul perioadei de instruire, studenţii arhitecţi vor putea vizita şi alte ateliere de fierărie active din Sibiu şi din împrejurimi şi vor exersa tehnici de forjare, producând piese de fierărie utilitară destinate construcţiilor tradiţionale.
Sâmbătă, 16 iulie 2011, începând cu ora 10.00, va avea loc întalnirea fierarilor, eveniment care reuneşte fierari invitaţi din atelierele sibiene, din Mărginimea Sibiului, din Viscri – jud. Alba, şi alţi oaspeţi.

În finalul manifestării, obiectele produse de participanţii la atelier vor fi etalate într-o expoziţie, pentru a putea fi admirate de toţi cei interesaţi.

Atelierul este organizat de Complexul Naţional Muzeal Astra şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din  Bucureşti, Facultatea de Arhitectură, Studii de licenţă 3 ani, Specialitatea Conservare / Restaurare – Sibiu.

Număr de vizualizări :2721


One Comment to “Atelier de fierărie tradiţională, în Dumbrava Sibiului”

  1. Nicolae Papadopol spune:

    Este minunat ca cineva se mai gandeste la meseriile pe cale de disparitie din Romania.
    Evenimente similare ar trebui desfasurate si pentru alte meserii aproape uitate.
    Pietruitul, olaritul, si multe altele, sunt meserii, care ar trebuii intretinute dupa opinia mea prin programe guvernamentale, aceasta in cazul in care nu dorim ca peste cativa ani sa aducem meseriasi din vest, care sa ne invete, ceea ce noi am uitat.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro