Academia Itinerantă „Andrei Şerban“, ediţia a III-a

iul. 8th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 10-24 iulie 2011, la Ipoteşti se va desfǎşura cea de-a III-a ediţie a Academiei Itinerante „Andrei Şerban“, organizată de Institutul Cultural Român, prin ICR New York, în parteneriat cu Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava“ al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti şi Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu“ (gazda Atelierelor). Participă peste 60 de tineri actori, studenţi la actorie în an terminal şi masteranzi.

Proiectul a fost iniţiat în 2007 de Corina Şuteu, directorul ICR New York, şi este gândit ca un laborator interdisciplinar de creaţie în jurul personalităţii artistice a regizorului Andrei Şerban, reunind actori, regizori, scriitori şi artişti vizuali. La atelierele-rezidenţă ale ediţiei din acest an este invitat artistul vizual Mircea Cantor. Cei 60 de tineri actori participanţi au fost selectaţi în urma audiţiilor desfăşurate în perioada 17 iunie – 4 iulie 2011, la Teatrul Naţional din Bucureşti.
În 2007, programul a inclus dezvoltarea, montarea şi itinerarea în ţară şi în străinătate a spectacolului „Spovedanie la Tanacu”, construit în jurul romanului jurnalistic omonim al Tatianei Niculescu Bran, în dramatizarea autoarei. La sfârşitul lui 2008, ICRNY a organizat la New York o ediţie specială a Academiei itinerante, în cadrul căreia Andrei Şerban a lucrat cu studenţi de la Universitatea Columbia pe textul Gianinei Cărbunariu „Poimâine alaltăieri”. În 2009, programul s-a desfăşurat la Horezu, printre actorii participanţi numărându-se Ioana Barbu, Andreea Bibiri, Maria Dinulescu, Radu Iacoban, Sorin Leoveanu şi Marius Manole.

Număr de vizualizări :1059


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro