„Talking about borders”, concurs de dramaturgie pentru scriitorii români

iul. 1st, 2011 | By | Category: Eveniment

„Talking about borders” se desfăşoară anual, începând din 2005, în câte o ţară din Europa de Est. În 2011, competiţia se organizează în România. Un juriu internaţional selectează cea mai bună piesă înscrisă în concurs şi oferă un premiu de 3.500 EUR.

Se consideră parte din premiu: traducerea piesei în limba germană, publicarea ei într-o primă ediţie de 11.000 de exemplare şi o lectură publică. Câştigătorul va fi invitat la Viena. În plus, textul va fi prezentat publicului la Târgul de Carte de la Leipzig. Organizatorii asigură punerea în scenă a piesei.

Din partea austriacă, concursul este organizat de Ministerul Federal pentru Afaceri Europene şi Internaţionale, PEN Club Austria şi de dr. Christian Papke, în calitate de reprezentant legal al concursului. Partener german: Badisches Staatstheater Karlsruhe, Germania. Parteneri români: Institutul Cultural Român (pentru promovarea proiectului), Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Timişoara.

Toate piesele vor fi prezentate juriului internaţional într-o formă anonimă. Juriul va fi compus din cinci membri din domeniul teatral. Câştigătorul va fi anunţat la sfârşitul lunii februarie 2012.

Concursul se adresează tuturor persoanelor născute în România, celor care trăiesc în România ori au cetățenia română, sau celor care au trăit cel puţin cinsprezece ani în România.
Piesa va fi scrisă în limba română şi va fi depusă împreună cu o traducere în limba engleză. Versiunea în limba engleză este necesară doar în scopuri administrative. Un autor poate înscrie în concurs o singură piesă.
Piesa nu trebuie să fi fost deja publicată sau jucată. Piesa trebuie să trateze tema concursului „Vorbind despre granițe: Experiențe de viață în vremuri în schimbare”. Piesa trebuie să poată fi jucată cu maximum cinci actori. Piesa trebuie să fie completă (nu sunt admise schiţe sau fragmente). Participanții trebuie să accepte în totalitate regulamentul concursului.

Înscrierea în concurs se va face până la data de 21 decembrie 2011, data poștei.
Documente necesare înscrierii în concurs: Piesa în limba română; Piesa în limba engleză (versiune neprelucrată); Curriculum Vitae al autorului în limba engleză; O copie a acestui document (condițiile generale ale concursului) semnată de autor.

Documentele vor fi transmise la adresa Forumul Cultural Austriac, Strada Dumbrava Roșie nr. 7, Cod 020461, București. Pe plic va fi înscrisă mențiunea „Drama Contest”.
Documentele pot fi transmise și prin e-mail (la Subiect va fi menționat „Drama Contest”) la adresa contact@talkingaboutborders.eu.

Număr de vizualizări :1611


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro