„Frigul înstrăinării” de George Băjenaru

iul. 29th, 2011 | By | Category: Postcard

La Editura „Dacia XXI” va apărea romanul „Frigul înstrăinării”de  George Băjenaru,  care face parte din colecţia „Memorii, Jurnale, Amintiri”.

„Merg pe străzi cunoscute, într-o lume necunoscută. Mersul meu se desfăşoară pe două linii paralele: o linie pipăibilă fizic, cu mâna sau piciorul, o alta pipăibilă doar cu gândul şi luminată cu intremitenţe, de un reflector supranatural. Atras de această din urmă linie, ca un magnet inexplicabil, mă simt mult mai uşor, vederea mi se împrospătează, iar ochii mei pot reface lumina pierdută. În acea lumină îmi văd părinţii şi fraţii, uliţa copilăriei mele, pe care trecea carul cu boi, ca în pictura lui Nicolae Grigorescu, casa noastră, învelită cu trestie, trandafirul alb de lângă prispă, gârla cea verdem plină de lintiţă şi mătasea broaştei, islazul cu flori violet, câmpul auriu sub cerul albastru de vară, punctat de secerători aplecaţi peste lanul de grâu. În acea lumină văd somnul de amiază al ţăranilor din pictura lui Van Gogh, zâmbetul Mona Lisei şi tristeţea norilor învolburaţi, din tablourile lui Breugel.”, a scris George Băjenaru.

Număr de vizualizări :1565


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro