“Istoria creştinismului. Primii 3000 de ani” de Diarmaid MacCulloch

iul. 21st, 2011 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom, în colecţia “Hors Collection”, va apărea volumul “Istoria creştinismului. Primii 3000 de ani” de Diarmaid MacCulloch, în traducerea Corneliei Dumitru şi a lui Mihai-Silviu Chirilă.


Unde începe creștinismul? În Atena, la Ierusalim sau la Roma? Cum au apărut și s-au diferențiat primele crezuri ale Bisericii? Cum s-au cristalizat principalele tradiții creștine și cum s-a răspândit mesajul lui Iisus până în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii? Diarmaid MacCulloch răspunde la aceste întrebări și la multe altele, în Istoria sa pe cât de cuprinzătoare, pe atât de captivantă, considerată deja un titlu de referință în domeniu.

Unele episoade ale acestei istorii complexe, precum confruntările și convertirile ce au însoțit răspândirea creștinismului în Asia Centrală și de Est sau în Africa, sunt puțin cunoscute. Altele, ca lupta Părinților Bisericii împotriva gnosticismului, nașterea monahismului, Reforma și Contrareforma, sunt cunoscute, dar apar acum într-o lumină inedită. Portrete ale unor personalități neobișnuite – sfinți, eretici, regi, cruciați – și digresiuni în care analiza subtilă se împletește cu umorul dau culoare discursului. Istoria creștinismului constituie o sursă de informații noi, interesante atât pentru specialiști, cât și pentru publicul larg.

Diarmaid MacCulloch este profesor de Istoria Bisericii la Universitatea Oxford. Dintre lucrările publicate: The Later Reformation in England (1990), Henry VIII: Politics, Policy, and Piety (1995), Thomas Cranmer: A Life (1996), Reformation: Europe’s House Divided. 1490-1700 (2003) (volum distins cu National Book Critics Circle Award și British Academy Book Prize).

Număr de vizualizări :2490


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro