„Se rup vântoase în cuvânt” de Ion Mărgineanu

iul. 24th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura „Dacia XXI” a apărut de curând, în colecţia „Scriitorii la ei acasă” a apărut volumul „Se rup vântoase în cuvânt” de Ion Mărgineanu.

Scriitorul albaiulian Ion Mărgineanu este autor a peste o sută de cărţi de poezie, proză, teatru şi folclor, onorat de către preşedintele Moldovei prin acordarea uneia dintre cele mai importante distincţii culturale, medalia “Mihai Eminescu”, acordată poetului albaiulian pentru activitatea prodigioasă de creaţie şi contribuţia adusă la răspândirea şi cunoaşterea operei eminesciene, dar şi pentru contribuţia la apropierea culturală dintre România şi Republica Moldova. Ion Mărgineanu este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Alba – Hunedoara, precum şi membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova şi Ucraina. De asemenea, activează în cadrul unor organizaţii şi asociaţii culturale din Bulgaria, Serbia, Franţa şi Italia. Scrierile sale au fost traduse în peste 10 limbi, printre care şi chineză ori thailandeză.

Număr de vizualizări :1405


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro