„Povestea vorbei” de Anton Pann

iul. 2nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura „Dacia XXI” a apărut, în colecţia  „Biblioteca Şcolară XXI”, volumul „Povestea vorbei” de Anton Pann.

„Schimbarea ritmicei, neprevăzutele rime interioare, armonizarea culorilor verbale ţipătoare dezvăluie un artist desăvârşit. Arta e clasică, îndreptată doar spre observaţia morală. O galerie de «caractere» este alcătuită numai într-o combinaţie obiectivă de proverbe şi zicători, plină de nuanţe invizibile, de o truculenţă genială.” (George Călinescu)

„Ca scriitor popular, Anton Pann a lăsat însă şi altceva, de care se poate ţinea mai mult seamă. Ascultând glasul celor de jos, dânsul a adunat pe lângă cântece şi acele crâmpeie de filosofie populară care, în câteva cuvinte, exprimă experienţe ale vieţii, judecăţi asupra oamenilor şi cuprind în ele sfaturi, învăţături morale. De acestea s-a folosit ca să scrie Povestea vorbei în spirit vioi, atrăgător şi cu multe expresii caracteristice vorbirii populare.” (Ovid Densusianu)

Număr de vizualizări :2265


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro