„Întoarcerea din neguri”, ediţia a II-a, de Dan Lucinescu

iul. 12th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 13 iulie 2011, ora 18:00, la Uniunea Scriitorilor din România (Calea Victoriei nr. 115), scriitorul şi fostul deţinut politic Dan Lucinescu lansează ediţia a II-a a cărţii „Întoarcerea din neguri” din ciclul Vitralii. Volumul „Întoarcerea din Neguri” este o continuare a binecunoscutei cărţi „Jertfa”. Organizatorul evenimentului este Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca. La lansare va fi prezent Radu Cârneci, poet şi traducător român.

Dumitru Dan Lucinescu s-a născut la 21 mai 1927 în Botoşani. A fost arestat la 24 aprilie 1948 şi condamnat la 15 ani muncă silnică pentru activitate anticomunistă. A fost închis la Târgu Neamţ, Iaşi, Suceava, Jilava, Piteşti, Gherla, Văcăreşti şi Aiud, fiind coleg de celulă cu părintele Iustin Pârvu. A trecut prin „reeducarea” de la Piteşti, în cadrul căreia a fost torturat timp de aproape 6 luni. Parte din această experienţă este împărtăşită în documentarul „Lupta si jertfa lui Dan Lucinescu”. Membru al Uniunii Scriitorilor din România şi Suedia, este autorul a numeroase cărţi pe teme istorice, filosofice şi autobiografice, dintre care amintim Ciclul Vitralii , „Depăşirea condiţiei umane”, „Destine”, „Aspiraţii” Stefan cel Mare şi Sfânt şi „Părintele Arsenie Boca – un Sfânt al zilelor noastre”.

Număr de vizualizări :1857


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro