„Ierburi de leac” de Mariana Gheorghiu-Bădeni, o expoziţie de obiect-broderie

iul. 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 7 iulie 2011, de la ora 18.00, în sala „Irina Nicolau” de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, va avea loc expoziţia „Ierburi de leac” de  Mariana Gheorghiu-Bădeni. Vernisajul va fi prezentat de către Aurelia Mocanu.
Mariana Gheorghiu-Bădeni aduce de la Cluj, după un traseu scandinav, o amplă expoziţie de obiect-broderie în fibre şi materii vegetale, ansamblu premiat de Uniunea Artiştilor Plastici în 2006.
Lucrările artistei au fost prezentate în numeroase expoziţii de grup, în România, dar şi în Ungaria – la Szombathely şi Budapesta, în Italia – la Veneţia şi în Danemarca – la Copenhaga.
Mariana Gheorghiu a primit cinci premii în România, iar lucrările sale au inspirat cinci filme realizate de Televiziunea Română.

„Creaţia Marianei Gheorghiu se înscrie în sfera artei perene, capabilă să se instituie într-o frescă a unui spaţiu, timp şi spiritualităţi.” (Enciclopedia Artiştilor Români Contemporani, Negoiţă Lăptoiu, 1999)

Organizatorii evenimentului sunt: Muzeul Ţăranului Român, Compania de teatru Art Act şi Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Număr de vizualizări :1546


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro