„Civilizaţia. Vestul şi Restul” de Niall Ferguson

iul. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia „Historia”, apare săptămâna aceasta volumul „Civilizaţia. Vestul şi Restul” semnat de Niall Ferguson, unul dintre cei mai cunoscuti istorici britanici, profesor la Harvard University şi Harvard Business School. Cartea a apărut în urmă cu câteva luni la editura britanică Penguin.

„Asistăm la sfârşitul a 500 de ani de ascendenţă a Vestului […] Poate că adevărata ameninţare pentru noi nu este ascensiunea Chinei, a islamului sau creşterea emisiilor de dioxid de carbon, ci lipsa noastră de încredere în civilizaţia pe care am moştenit-o de la strămoşii noştri”, apreciază cunoscutul istoric britanic Niall Ferguson.

Adresată deopotrivă istoricilor şi publicului larg interesat de istoria culturală, Civilizaţia lui Niall Ferguson îşi poartă cititorii într-o călătorie fascinantă în jurul lumii – de pe Canal Grande la Nanjing şi palatul Topkapi din Istanbul, de pe Machu Picchu până pe Insula Rechinilor, din turnurile semeţe ale Pragăi până în bisericile secrete din Wenzhou.

Niall Ferguson este unul dintre cei mai cunoscuţi istorici britanici, profesor de istorie la Harvard University şi Harvard Business School, Senior Research Fellow la Jesus College (Oxford University), Senior Fellow la Hoover Institution (Stanford University) şi profesor de istorie şi relaţii internaţionale la London School of Economics. Este autorul lucrărilor: Paper and Iron: Hamburg Business and German Politics in the Era of Inflation, 1897-1927 (1995); The World’s Banker: The History of the House of Rothschild (1998); The Pity of War (1998); The Cash Nexus: Money and Power in the Modern World, 1700-2000 (2001); Empire: How Britain Made the Modern World (2003); Colossus: The Rise and Fall of the American Empire (2004); The War of the World: History’s Age of Hatred (2006); The Ascent of Money: A Financial History of the World (2008). Publică regulat articole în ziare şi reviste din întreaga lume. A redactat şi prezentat cinci serii de documentare pentru televiziune, difuzate de Channel 4, care s-au bucurat de o remarcabilă audienţă: Empire (2003), American Colossus (2004), The War of the World (2006), The Ascent of Money (2008) şi, recent,Civilization: Is The West History? (2011).

Număr de vizualizări :1670


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro