„Banda desenată în presă”, expoziţie şi dezbatere în Galeria Muzeului Benzii Desenate

iul. 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 7 iulie 2011, de la ora 19.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană va avea loc vernisajul expoziţiei „Banda desenată în presă”, a doua expoziţie din Galeria Muzeului Benzii Desenate. Vernisajul va fi urmat de o dezbatere pe această temă, la care vor participa artişti precum Vali Ivan, Matei Branea şi echipa Kamikaze.

Banda desenată s-a născut în paginile ziarelor la începutul secolului 20. Primul personaj notabil a fost The Yellow Kid, care popula paginile ziarului The New York Journal. De atunci, banda desenată s-a diversificat, dar continuă să apară şi în mediul în care îşi are originea.

Expoziţia „Banda desenată în presă” prezintă câţiva autori contemporani care s-au făcut cunoscuţi apărând constant în presă: Lucian Amarii-Jup de la Iaşi, care a publicat începând cu anii nouăzeci poate mii de planşe în ziarele locale, Vali Ivan care, de la venirea lui la Jurnalul Naţional, a publicat foarte multe benzi desenate cu subiecte şi stiluri foarte diferite, de la teme politice până la teme istorice sau umoristice.

Alături de ei, expun tinerii Cristian PrandeaFilip Ilie şi eM, membri ai echipei Kamikaze, autori prolifici de stripuri politice. Expozanţii, organizatorii şi invitaţii vor discuta, la vernisaj, despre rolul şi locul acestei arte în presa romanească.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 7 iulie – 10 august 2011.

Număr de vizualizări :1372


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro