„Anthropos Sophia” de Ioan Buduca

iul. 29th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura „Dacia XXI” va apărea romanul „Anthropos Sophia” de Ioan Buduca, care face parte din colecţia „Discobolul XXI”.

„Toate teologiile care s-au format în hermeneutica Evenimentului Hristic au înţeles că jertfa de pe Cruce a fost necesară. N-a fost înţeles încă rolul jertfitorilor. Au fost consideraţi deicizi – ca şi cum acolo ar fi avut loc o crimă. Neamul evreilor a suferit două milenii din pricina acestei neînţelegeri (că, adică, acolo şi atunci, Tatăl a consacrat noul legământ cu noi, prin sacrificiul de sine al Fiului). Dar tot neamul omenesc suferă în continuare din pricină că nicio teologie n-a reuşit să înţeleagă de ce a fost necesară vărsarea sângelui hristic – de ce sângele? de ce acest sânge, atunci, când de multă vreme era apusă tradiţia sacrificiilor umane, şi acolo, unde de la Avraam era oprită această tradiţie?”, a scris autorul.

Număr de vizualizări :1854


One Comment to “„Anthropos Sophia” de Ioan Buduca”

  1. Vasile SAVIN spune:

    Poate va spune domnul Buduca daca i s-au plătit / i se plătesc / i se vor plăti drepturile de autor. Daca da, atunci poate că „famiglia” Vădan-Farcaş o va face din drepturile de autor pe care mie nu mi le plăteşte de ani şi ani de zile (de la „defunctata” Dacie).

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro