“The Tree of Life”, cu Brad Pitt, va deschide Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL

iul. 26th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 8-14 august 2011, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, va avea loc cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL. Această ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Tulcea şi Televiziunii Române, producător asociat.

“The Tree of Life”, cel mai recent film în regia lui Terrence Malick, cu Brad Pitt în rolul principal, premiat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2011, va fi prezentat în premieră în România în deschiderea ediţiei, luni, 8 august 2011.

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL îşi menţine structura competiţională. Competiţia de lungmetraj va include şapte titluri, selecţia fiind realizată de Ludmila Cvikova, Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha. Cele șapte titluri vor concura pentru Marele Premiu al Festivalului de Film ANONIMUL în valoare de 3.000 USD, premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival.

Pentru secțiunea de scurtmetraj, au fost înscrise 300 de scurtmetraje de ficţiune şi animaţie din 37 de ţări. Scurtmetrajele incluse în selecţia realizată de criticul de film Irina-Margareta Nistor vor concura pentru Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, oferit de Institutul Cultural Român, respectiv pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie, fiecare în valoare de 1000 USD, premii acordate exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe. La secțiunea scurtmetraj de ficțiune, Fundația Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Paştina, în valoare de 1000 USD.

Număr de vizualizări :1496


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro