Ziua E – sărbătorită la Institutul Cervantes

iun. 17th, 2011 | By | Category: Eveniment

Instituto Cervantes din Bucureşti sărbătoreşte cea de-a treia ediţie a Zilei E – Ziua Limbii Spaniole, sâmbătă, 18 iunie 2011, la sediul Institutului (Str. Marin Serghiescu 12, sector 2), de la ora 10.00, prin diferite activităţi.

În cadrul Zilei E, copiii care învaţă la Institutul Cervantes pot participa la o multitudine de concursuri, printre care concurs de desene, de cultură hispanică sau de cuvinte încrucişate. Unii dintre ei au pregătit şi o piesă de teatru în spaniolă iar la sfârşitul zilei toţi vor fi premiaţi.

Tot pentru a sărbători această limbă, care este a doua din lume ca număr de vorbitori nativi, pe site-ul Zilei E (www.eldiae.es), 34 de personalităţi au propus tot atâtea cuvinte în limba spaniolă pentru a fi votate şi a se alege cel mai frumos dintre ele. „Alma”, „belleza”, „alborada”, „espíritu”, „fútbol”, „gracias”, „melifluo”, „libertad”, „murmullo” sau „resplandor” sunt doar câteva dintre ele.

Număr de vizualizări :1383


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro