Pe strada Mătăsari din Bucureşti, femeile devin cărţi în Biblioteca Vie

iun. 17th, 2011 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 18 iunie 2011, începe Festivalul Femei pe Mătăsari, un eveniment care vrea să schimbe mentalităţile cu privire la strada Mătăsari din Bucureşti, care este cunoscută pentru femeile care se vând la colţ de stradă. Astfel, de la ora 11.00, se poate participa la o Bibliotecă Vie, organizată de Asociaţia Atelierul de Creaţie/Revista Atelierul, cu sprijinul Art Fusion.

Pentru schimbarea percepţiei, organizatorii au pus la dispoziţia publicului, în trei zile de festival, mai multe evenimente culturale şi artistice, de la prezentări de moda, concerte, la proiecţii pe clădiri, gătit, jocuri inedite, cinematograf în aer liber, standuri în care femeile îţi vor promova cauzele umanitare pentru care luptă (Hospice Casa Speranţei, Asociaţia Telefonul Copilului etc.) şi multe alte evenimente realizate cu femei, despre femei, despre talentele lor.

În cadrul acestui festival Asociaţia Atelierul de Creaţie/Revista Atelierul, cu sprijinul Art Fusion, propune Biblioteca Vie, care se desfăşoară în zilele de 18 şi 19 iunie 2011, de la orele 11.00 şi, respectiv, 17.00.
Biblioteca vie funcţionează ca o bibliotecă obişnuită – cititorii vin şi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp. După ce citesc cărţile, le returnează în bibliotecă, şi dacă vor, pot să mai împrumute o carte. Există însă un aspect important: cărţile sunt fiinţe umane care se folosesc de cunoştinţele şi experienţa lor de viaţă pentru a intra într-un dialog personal cu cititorul.

Număr de vizualizări :1559


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro