Vineri noapte, în NAG#5, se deschide „Sera de cultură vie”

iun. 9th, 2011 | By | Category: Eveniment

De Noaptea Albă a Galeriilor, vineri,  10 iunie 2011, la Make a Point, vizitatorilor li se propune să regăsească natura în cel mai neaşteptat loc: o hală a fabricii Postăvăria Română din Bucureşti. Aici sunt adunate, pentru o seară şi o dimineaţă, o colecţie de informaţii şi posibilităţi de a experimenta conexiunea cu natura.

De la ora 19.00, începe atelierul de hrană vie, unde se pregătesc şi se gustă  preparate vegetariene crude, iar la biblioteca instalată pe gazon se pot afla, din cărţi şi articole, mai multe despre alimentaţia vie, cele mai benefice plante şi reţete simple. Despre ponturi alimentare de preţ, cum să îţi creşti singur mâncarea, grădinărit şi permacultură, comunităţi eco, vorbesc şi oamenii din „biblioteca vie” care, la un pahar de ceai, împărtăşesc bucuroşi cunoştinţele lor.

La ora 21.00 sunt aşteptate prezentările invitaţilor, care vor aborda teme de la relaţia cu hrana şi cum se mai poate alege aceasta acum, alternativele pe care le oferă oraşul şi ce te învaţă viaţa într-o comunitate eco, la legislaţia legată de plante din România.

Miezul nopţii aduce în „Sera de cultură vie” o proiecţie cu fragmente din filme documentare şi seminarii despre alimentaţie, sănătate şi sistem, prezentându-i pe unii dintre cei mai cunoscuţi activişti pentru o viaţă în armonie cu natura. Până la 4 dimineaţa, mesajul se descoperă în instalaţia artistică realizată special pentru eveniment, în expoziţia de fotografie şi în plantele ce cresc pe metrul pătrat de grădină. Muzica însoţeşte în călătoria prin „Sera de cultură vie”, unde rămân de descoperit şi alte surprize înverzite.

Număr de vizualizări :1305


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro